Politică

PSD şi PDL reclamă încălcarea Legii electorale în mai multe localităţi din Dâmboviţa

PSD şi PDL reclamă încălcarea Legii electorale în...

Autor: Departamentul Corespondenţi

25.05.2014, 18:15 98

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a depus, duminică, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, două plângeri penale în care sesizează că în unele localităţi oamenii sunt aduşi la vot cu maşini "în scopul de a vota multiplu", reclamaţii în acest sens fiind depuse şi la Biroul Electoral Judeţean.

Potrivit plângerii penale depuse la IPJ Dâmboviţa şi date publicităţii de PSD Dâmboviţa, reprezentanţii Alianţei PSD-UNPR-PC sesizează că la secţiile de votare din comuna Butimanu au fost aduse aproximativ 150 de persoane cu domiciliile în Buftea, Crevedia, Niculeşti şi Hologeni "în scopul de a vota multiplu".

De asemenea, Alianţa PSD-UNPR-PC a reclamat la IPJ Dâmboviţa că şi în comuna Potolgi "sunt transportate persoane în vederea efectuării votului multiplu cu un autoturism înmatriculat în judeţul Dolj şi cu un taxi din zona oraşului Titu".

"De asemenea, din zona satului Româneşti avem informaţii că sunt transportate persoane cu dubiţe în vederea efectuării turismului electoral", se arată în una dintre sesizările depuse la Poliţie de reprezentanţii PSD Dâmboviţa.

La rândul lor, reprezentanţii PDL au depus plângere la Poliţie, enumerând mai multe situaţii în care ar fi fost încălcată Legea electorală, inclusiv de către angajaţi din administraţia publică şi politicieni.

Astfel, potrivit datelor date publicităţii de PDL Dâmboviţa, "încă de la primele ore ale dimineţii, un funcţionar al Primăriei Gura Şuţii a staţionat ilegal în incinta Secţiei 261, unde şi-a notat numele persoanelor care îşi exercitau dreptul la vot, punând presiune pe acestea".

PDL susţine, de asemenea, că în comuna dâmboviţeană Vişina viceprimarul "i-a abordat pe cetăţeni, în perimetrul Secţiei 414, punându-le în vedere, ameninţător, să aibă grijă cu cine votează".

Democrat-liberalii au sesizat la Poliţie şi că la Hulubeşti şi Gura Ocniţei mai multe autoturisme "cară oamenii la vot, sub îndrumarea unor lideri PSD", iar în comuna Petreşti un bărbat cunoscut cu antecedente penale ar ameninţa cetăţenii pentru a vota cu PSD.

"La Nucet, toţi salariaţii primăriei, funcţionari publici, sunt în «dispozitiv», cărând oameni la vot şi punând presiune pe aceştia, în mod ilegal", susţine, de asemenea, PDL Dâmboviţa.

Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa au declarat că fac verificări în urma sesizărilor primite de la Alianţa PSD-UNPR-PCşi PDL, urmând a lua măsurile legale dacă cele reclamate se confirmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO