Politică

PSD si-a desemnat secretarii de stat la Ministerul Muncii

PSD si-a desemnat secretarii de stat la Ministerul Muncii

Propunerile lui Sarbu (dr.) pentru functiile din minister trebuie agreate de Mircea Geoana(FOTO:Agerpres)

08.01.2009, 18:04 132

Acestia sunt Alexandru Frateanu, actualmente presedintele PSD Mures, Marius Lazar, presedinte interimar al organizatiei PSD Arad, Doina Parcalab, secretarul general al Casei Nationale de Pensii, si Dumitru Cornoiu presedintele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Valcea. "Acestea sunt propunerile mele, dar ele trebuie validate de conducerea partidului", a spus ministrul muncii Marian Sarbu. Ministerul are cinci secretari de stat, patru de la PSD si unul de la PD-L care nu a desemnat deocamdata pe nimeni in acest minister.

PSD, care dupa negocierile cu PD-L a obtinut 27 de pozitii de secretar de stat (cat si PD-L), asteapta intoarcerea presedintelui partidului Mircea Geoana din Statele Unite pentru a face toate numirile pe aceste posturi. Intre timp, filialele se precipita sa faca propuneri pentru aceste functii. Filiala Iasi a partidului l-a propus pe Cosmin Coman, directorul de strategii din cadrul Primariei Iasiului, pentru functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Finante, unde ar urma sa se ocupe de relatia cu institutiile financiare internationale.
Cosmin Coman este un apropiat al primarului Iasiului Gheorghe Nichita, totodata lider al organizatiei judetene a PSD. Cosmin Coman are 36 de ani si este doctor in Economie. El ar fi cel de-al patrulea secretar de stat de la Finante, dupa Bogdan Dragoi (PD-L), Catalin Doica si Gheorghe Gherghina (PSD).
De asemenea, la Ministerul de Interne (care are doi secretari de stat) va veni ca secretar de stat primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan (PSD).
Moldovan (38 de ani), care a castigat anul acesta al doilea mandat de primar al orasului Beclean, ar fi decis sa renunte la calitatea de ales pentru o pozitie mai inalta la nivel central.
La Ministerul de Interne PD-L l-a propus pe Mircea Raicu care a fost sef la Rebu.
Filialele PD-L se intrec si ele in propuneri pentru secretarii de stat. Potrivit presedintelui PD-L Arad, Gheorghe Seculici, consilierul Eusebiu Pistru va fi secretar de stat in Ministerul Transporturilor.
Pe de alta parte, Dan Gherghelus a fost mentinut la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), institutia care gestioneaza modul in care sunt distribuite fondurile directe pentru agricultori, a spus ministrul agriculturii Ilie Sarbu. PSD va mai propune urmatorii secretari de stat: Mirela Adomnicai (Turism), Razvan Bobeanu (Sport), Doru Badulescu (Mediu) si Octavian Stireanu (Cultura).
Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei in Germania, a fost confirmat ieri de premierul Emil Boc ca secretar de stat la Ministerul de Externe.
 
Noi propuneri de secretari de stat
  • Alexandru Frateanu (presedintele PSD Mures) - Ministerul Muncii
  • Marius Lazar (presedinte interimar al PSD Arad) - Ministerul Muncii
  • Doina Parcalab (secretarul general al Casei Nationale de Pensii) - Ministerul Muncii
  • Dumitru Cornoiu (presedintele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Valcea) - Ministerul Muncii
  • Nicolae Moldovan (PSD, primarul orasului Beclean) - Ministerul Administratiei
  • Cosmin Coman (directorul de strategii din cadrul Primariei Iasiului) - Ministerul Finantelor
  • Eusebiu Pistru (consilier local la Arad) - Ministerul Transporturilor
  • Doru Badulescu (fost parlamentar) - Mediu
  • Octavian Stireanu (fost consilier al lui Ion Iliescu) - Cultura
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO