Politică

PSD se revoltă: Campania lui Klaus Iohannis va costa România câte 6,9 de milioane euro pe zi. „Rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga beţe-n roate”

PSD se revoltă: Campania lui Klaus Iohannis va costa...

Autor: Catalina Iordache, Mediafax

21.02.2019, 14:58 1426

Social-democraţii au transmis, joi, pe Facebook, în contextul în care miniştrilor interimari din Guvern le-a expirat mandatul, că acţiunea „lui Iohannis Beţe-n-Roate va costa România câte 6,9 de milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor şi Dezvoltare”.

„Începând de azi, campania electorală a lui Iohannis~<Beţe-n-Roate> va costa România câte 6,9 de milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării. Aceasta e în medie valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere în 2018. După expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, aceste ministere lipsite de miniştri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene. În ultimii doi ani PSD a accelerat semnificativ absorbţia banilor europeni, dar rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga beţe-n roate”, au transmis, joi, pe Facebook, social-democraţii.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi pentru MEDIAFAX că Executivul nu are, ”din păcate, niciun semn de la Cotroceni” propunerile pentru Transporturi şi Dezvoltare şi că Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici rămân miniştri interimari, deşi termenul de 45 de zile a expirat joi, 21 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind noii miniştri interimari - Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor şi Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Potrivit articolului 107 din Constituţie, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depăşi 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO