Politică

PSD "imprumuta" consilierii electorali ai lui Tony Blair

19.12.2003, 00:00 12



PSD a angajat pentru campania electorala din 2004 firma americana Greenberg-Carville-Shrum (GCS), care s-a ocupat si de campania fostului presedinte al SUA Bill Clinton, a premierului britanic Tony Blair si a cancelarului german Gerhard Schroeder, a declarat, ieri, vicepresedintele partidului de guvernamant, Viorel Hrebenciuc, citat de Mediafax.



Hrebenciuc, care este director de campanie al PSD, a explicat ca PSD a ales firma de consultanta GCS pentru a-i face campania, la recomandarea Internationalei Socialiste, al carui membru cu drepturi depline a devenit in urma cu doua luni. Potrivit lui Hrebenciuc, firma GCS lucreaza numai cu partide social-democrate. PSD a inceput sa lucreze la campania electorala de aproximativ doua luni si au avut loc intalniri ale staff-ului de campanie a PSD cu reprezentanti ai firmei americane GCS, a mai spus Hrebenciuc.



Desi mai este un an pana la alegeri si PRM - partid care face un merit din faptul ca nu are bani - a anuntat recent ca va incheia un contract de consultanta electorala cu compania israeliana "Arad Communications Grup". Semnarea contractului - anuntata public de presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor - a fost amanata de compania israeliana pentru inceputul anului viitor. Motivul oficial este epidemia de gripa din Romania, care i-a impiedicat pe reprezentantii firmei sa vina la Bucuresti pentru semnarea contractului.



Intamplator sau nu, anuntata colaborare dintre Arad Communications Grup si PRM, cunoscut pentru pozitiile antisemite ale liderului sau, a starnit proteste in Parlamentul din Israel, Knesset. Deputatul israelian Colette Avital si-a exprimat public revolta pentru ca "un apropiat" al premierului Ariel Sharon - unul dintre expertii firmei - colaboreaza cu PRM. "Sunt foarte surprinsa ca o firma israeliana se pune in serviciul lui Corneliu Vadim Tudor", a spus Colette Avital. Colette Avital, nascuta in Romania, a fost ambasadorul statului israel in Portugalia si consul genral la New York. In prezent ea este deputat din partea Partidului Muncii (de opozitie).



In replica, senatorul PRM Mihail Lupoi a dat publicitatii ieri o scrisoare deschisa prin care transmite deputatului israelian ca "indiferent ce veti gandi despre noi, cei din PRM, sa stiti ca veti gasi intotdeauna un prieten in noi, iar prietenul la nevoie se cunoaste". Lupoi a spus ca nu se simte jignit de comentariile deputatului israelian ci "intristat". Senatorul PRM vorbeste despre cat de dureros este ca "fortele raului incearca sa ne inbrajbeasca" si spuna ca scrisoarea lui trebuie citita ca o invitatie la dialog.



Daca PSD a batut deja palma cu compania care se va ocupa de imaginea partidului in perioada electorala, iar PRM este interesat sa o faca, opozitia nu s-a grabit sa-si aleaga consilierii electorali. Purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu, a spus ieri ca PNL a primit mai multe oferte dar nu a optat inca pentru o firma de consultanta. "Nu ne-am definitivat inca strategia electorala, intrucat nici legile electorale nu au fost finalizate. De aceea suntem intr-o oarecare intarziere din acest punct de vedere" a spus Nicolaescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO