Politică

PSD îl atacă pe guvernatorul BNR: Rolul BNR este altul decât acela de a încerca politicile criminale ale Guvernului Boc. Isărescu intră "într-un joc extrem de periculos"

PSD îl atacă pe guvernatorul BNR: Rolul BNR este altul decât acela de a încerca politicile criminale ale Guvernului Boc. Isărescu intră "într-un joc extrem de periculos"

Autor: Mediafax

07.10.2011, 14:39 1251

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îi atrage atenţia guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, că rolul BNR este altul decât "acela de a încerca politicile criminale ale Guvernului Boc".

Moldovan a declarat că, în calitate de om politic, a evitat să facă aprecieri la adresa BNR, dar acum se simte obligat să facă acest lucru pentru că BNR a intrat "într-un joc extrem de periculos".

"BNR a intrat într-un joc extrem de periculos, în prima fază printr-o decizie criminală de a creşte artificial cursul euro, la sfârşitul lunii septembrie, pentru a avea un curs foarte mare atunci când se stabileşte cursul euro prin care vor fi încasate accizele pe anul următor", a spus Moldovan.

El a reamintit că, în ultimii ani, în luna septembrie, BNR a crescut "artificial" cursul euro.

"Am folosit cuvântul criminal pentru că este un lucru extrem de grav împotriva românilor, care consumă combustibil, care au de plătit accize, şi mai ales împotriva românilor care au rate la bănci, rate oricum greu de achitat. Jocul acesta pe care îl face BNR în interesul Guvernului Boc este unul mai mult decât periculos. Am văzut că BNR s-a transformat într-un laborator de încercări ale politicilor de austeritate şi de tăieri ale Guvernului Boc. Avertizez cu tot respectul guvernatorul BNR şi conducerea BNR că rolul lor este altul decât acela de a încerca politicile criminale ale Guvernului Boc", a adăugat el.

Moldovan a spus că a văzut un director din BNR care a declarat că soluţiile pentru rezolvarea crizei economice ar fi reducerea cu 30 la sută a angajaţilor din sistemul bugetar şi impozitarea pensiilor sub zece milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO