Politică

PSD face scut în jurul lui Liviu Dragnea, nici vorbă de demisie: Îl susţinem în toate funcţiile politice actuale

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, vineri, să îl susţină pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a decis susţinerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, dar şi susţinerea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, se arată într-o declaraţie Cex, remisă MEDIAFAX.

Totodată, Comitetul Executiv Naţional PSD a mai hotărât "realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia".

În Cex, s-a mai decis "utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale".

Comitetul a mai hotărât utilizarea "cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

Deciziile au fost luate având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa românilor, la alegerile generale din 2016, ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România, luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este "garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare" şi respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.