Politică

Protocol între România şi Serbia pentru înfiinţarea de patrule comune de-a lungul frontierei

Protocol între România şi Serbia pentru înfiinţarea...

Autor: Mediafax

10.11.2016, 13:31 128

"Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a avut joi, 10 noiembrie 2016, la Timişoara, o întâlnire bilaterală cu omologul sârb, domnul Nebojsa Stefanovici. Cu acest prilej, cei doi oficiali au semnat Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Republica Serbia privind constituirea şi activităţile patrulelor comune de-a lungul frontierei de stat comune, document ce contribuie la eficientizarea cooperării între instituţiile de frontieră dintre cele două state şi la creşterea nivelului de supraveghere a frontierei de stat comune, în conformitate cu recomandările Schengen", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne remis joi MEDIAFAX.

Cei doi oficiali au mai convenit ca Punctul de Contact Comun de la Porţile de Fier să fie operaţionalizat până la sfârşitul anului.

Pe 26 octombrie, şapte cetăţeni irakieni, patru turci şi un sirian, între care trei copii, au fost prinşi în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, când încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Cu o săptămână înainte, alţi cinci cetăţeni iranieni şi nouă irakieni, între care doi adolescenţi, fuseseră opriţi de către poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timp ce încercau să intre în România din Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO