Politică

Primul-ministru Mihai Tudose: Este o enormitate că nu sunt bani pentru armată; au început să sune telefoanele

Primul-ministru Mihai Tudose: Este o enormitate că nu...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

05.09.2017, 20:35 146

”Din nimic, dintr-o stare foarte stabilă (...) ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, un fel de telegramă publică adresată către unităţi şi subunităţi care spunea că nu mai sunt bani. Este o enormitate că nu sunt bani de salarii la armată. Aşa ceva nu se face”, a spus primul-ministru.

Tudose susţine că au trebuit date explicaţii privind situaţia creată. ”Mă întreb ce spuneau partenerii externi când văd că o armată aliată este în postura de a nu-şi primii banii. Au început să sune telefoanele: «dom'le, dar chiar aveţi o problemă?» «Nu avem nicio problemă.» (...) Este evident foarte dificil să explici aşa ceva”, a declarat premierul.

Tudose a precizat că discuţia pe care a purtat-o la Guvern cu miniştrii Apărării şi Finanţelor a fost una ”pe principiul «Ce v-a apucat? Nu sunt bani?» «Păi sunt bani»”.

Şeful Guvernului a spus că la MApN s-a intepretat greşit o recomandare a Ministerului de Finanţe privind efectuarea plăţilor către angajaţi.

”Acea alocaţie de hrană pe care o primesc militarii nu este normal şi corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna pentru că este o plată în avans şi recomandarea Ministerului de Finanţe este ca acea plată să se dea la sfârşitul lunii. De aici încolo unii au înţeles altceva (...) De aici s-a solicitat demisia domnului ministru: cum poţi să se ajungă de la aşa ceva la acel gen de comunicat, să fie discuţia de vineri şi noi să aflăm din presă marţi? Deci este o nebunie”, a mai spus Tudose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO