Politică

Primele incidente la alegerile de duminică: Amendă 2.000 de lei în Capitală

Primele incidente la alegerile de duminică: Amendă...

Autor: Andreea Tobias

06.12.2020, 10:06 37

Un bărbat a fost amendat în Capitală cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112. Tot în Bucureşti, trei membri ai birourilor electorale de la secţii diferite s-au simţit rău.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a declarat că până acum au fost sesizate câteva incidente, dar care nu au afectat desfăşurarea votului.

În Bucureşti un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecţie. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.

Tot în Capitală, 3 membri ai birourilor electorale de la secţii diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii şi al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conştiente şi au fost asistate medical la faţa locului.

La o secţie de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că a primit un buletin care avea aplicată ştampila de vot. La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.

De asemenea, un poliţist din judeţul Gorj a raportat faptul că după preluarea pazei unei secţii de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secţia de votare, a tras din greşeală un foc de armă. Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secţiei de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.

MAI a mobilizat peste 40.000 de angajaţi pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral: aproximativ 11.000 de angajaţi MAI vor menţine ordinea publică la nivel naţional, aproape 9.000 vor verifica şi soluţiona sesizările de posibile incidente electorale, iar peste 20.000 de angajaţi vor asigura protecţia celor 18.802 de secţii de votare.

Alţi aproape 17.000 de angajaţi au asigurat paza secţiilor de votare de ieri de la ora 18.00 până în această dimineaţă când le-au predat preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare cu sigiliile intacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO