Politică

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, nu poate vota duminică, dar anunţă că are o veste bună şi una proastă

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, nu poate vota...

Autor: Andreea Tobias

06.12.2020, 16:26 185

Dominic Fritz nu poate vota duminică, pentru că are cetăţenia germană. Primarul Timişoarei anunţă că are o veste bună şi una proastă. 

„Am o veste bună şi o veste proastă. Vestea proastă este că ne apropiem de o prezenţă la vot extrem de scăzută, poate istorică. Se pare că maxim o treime din cei cu drept de vot o să chiar meargă la vot, ceea ce este destul de trist. Vestea bună este că asta înseamnă că toţi cei care merg la vot au un cuvânt mult mai greu de spus”, spune Dominic Fritz, adăugând: „Asta înseamnă că dacă tu ai fost să votezi astăzi, ponderea votului tău va fi mai mare. Dacă nu ai fost să votezi, mai ai cinci ore să mergi la vot”.

Primarul Timişoarei spune că cei patru ani pentru care se votează duminică sunt extrem de importanţi: „Patru ani sunt o perioadă foarte lungă. Un copil care se naşte astăzi în patru ani va merge la grădiniţă. Un student care astăzi începe facultatea va termina facultatea”.

După ce a lansat un apel la adresa românilor să meargă la vot, Dominic Fritz a spus că nu poate vota la aceste alegeri pentru că nu am drept de vot: „Eu am cetăţenia europeană, sunt cetăţean german şi încă nu sunt cetăţean român, aşa că la alegeri naţionale nu pot vota, doar la cele locale şi la cele europene”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO