Politică

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a decis să dea în judecată PSD-ul

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a decis să dea în...

Autor: Ciprian Nedelcu, Mediafax

28.02.2018, 16:30 391

Primarul Mihai Chirica s-a adresat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi, cu o acţiune în contencios administrativ şi fiscal, în cadrul căreia a chemat în faţa instanţei Partidul Social Democrat (PSD), condus de Liviu Dragnea, dar şi organizaţia judeţeană a formaţiunii politice, condusă de Maricel Popa.

„Am decis să acţionez în judecată PSD, deoarece, de la deciziile luate în Comitetul Executiv (CEx) de la nivel naţional al formaţiunii politice, de anul trecut, nici până acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider că am dreptul la apărare, ca oricare alt cetăţean al acestei ţări, şi am solicitat obligarea formaţiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotărâri, prin care mi-au fost retrase funcţiile politice“, a declarat miercuri după amiază, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că nu ştie dacă Liviu Dragnea va trebui să ofere explicaţii, acest lucru depinzând de o eventuală hotărâre a judecătorilor.

Contactat telefonic, preşedintele executiv al PSD Iaşi a precizat că nu poate comenta subiectul.

„A dat în judecată PSD pentru CEx-ul naţional din 2017?! Nu ştiu ce să vă spun, pentru că, deşi sunt preşedinte executiv al PSD Iaşi, nu ştiu ce s-a întâmplat în CEx-ul naţional din 2017, eu nefiind membru”, a menţionat miercuri Victorel Lupu, preşedintele executiv al filialei judeţene a PSD.

De asemenea, Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi, nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la acest proces. Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului.

La începutul anului trecut, PSD a decis retragerea tuturor funcţiilor politice deţinute de Mihai Chirica, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens. Social-democraţii au precizat atunci că au decis sancţionarea edilului ieşean în urma atacurilor aduse şefului PSD, Liviu Dragnea, şi Executivului condus de Sorin Grindeanu.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban la începutul lunii februarie 2018. Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a spus atunci că decizia e definitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO