Politică

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan: Peste o lună şi jumătate-două o să fac o analiză a PUZ-urilor de sector

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan: Peste o lună...

Autor: Cosmin Pirv

14.03.2021, 13:15 285

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va prezenta într-o lună şi jumătate-două o analiză a PUZ-urilor de sector. Acesta a anunţat că, în acest an, se va construi pe baza PUG-ului din 2000.

„Undeva peste o lună şi jumătate-două o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, el a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-urile de sector”, a anunţat duminică primarul general, la PrimaTV.

Acesta a spus că în PUZ-urile de sector este „apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti”.

„Sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare din spaţii verzi deveneau construibile, şi în plus se aglomerau cartiere, se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare. O şansă de dezvoltare este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, aşa cum vedem peste tot în lume”, a mai spus Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că în acest an se va contrui pe baza PUG-ului din 2000.

„Până atunci în acest an se va construi pe baza Planului Urbanistic General, cel din 2000, e mult, mult mai bun şi mai coerent decât aceste PUZ-uri de sector”, a mai spus edilul.

Referitor la Direcţia de Urbanism din Primăria Generală, primarul a spus că sunt funcţionari care au dat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

„Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia”, a mai spus Nicuşor Dan.

PUZ-urile din cinci sectoare ale capitalei au fost suspendate la sfârşitul lunii februarie pentru o perioadă de un an.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile a prevalat interesul privat şi diferite reţele de interse în faţa interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, spunea atunci Nicuşor Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO