Politică

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan: municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan:...

Autor: Dorin Oancea

07.11.2020, 19:27 231

Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-şi vor putea vinde marfa în pieţele închise din Capitală, municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare, a scris pe Facebook primarul general al Capitalei Nicuşor Dan. 

„Am convenit acest lucru în urma unei discuţii telefonice cu premierul Ludovic Orban, ca măsură specială pentru susţinerea micilor producători din jurul Bucureştiului şi a bucureştenilor care cumpără astfel de produse de pe piaţa ţărănească.

Identificăm zilele viitoare locaţiile şi le anunţăm din timp. Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană”, a spus primarul.

Autorităţile au decis suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19, de luni, 9 noiembrie. Activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară, este permisă.

Măsuri asemănătoare au fost luate în mai multe oraşe din şară, cum ar fi Sibiu sau Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO