Politică

Primarul Emil Boc: Primele documente de urbanism în format electronic din România, eliberate la Cluj

Primarul Emil Boc: Primele documente de urbanism în...

Autor: Vasile Magradean

30.03.2017, 10:37 336

Primarul Emil Boc a declarat, joi, la o conferinţă despre economia digitală organizată în cadrul Cluj Innovation Days, că pentru înregistrarea documentelor online este nevoie de o semnătură electronică în vederea înregistrării în sistem.

”De la începutul lunii aprilie, Primăria Cluj-Napoca devine prima din România care va elibera documente de urbanism în format electronic, scutind cetăţeanul de deplasarea la ghişee şi de contactul cu diverşi funcţionari. Vom elibera electronic aceste certificate şi le vom putea prelungi, la fel, vom elibera on line diverse avize, certificate de la spaţii verzi, siguranţa circulaţiei sau salubritate sau vom putea prelungi autorizaţiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnătură electronică în vederea înregistrării în sistem. Măsura care va fi implementată este un nou pas în digitalizarea activităţii administraţiei publice locale”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, în prezent, Primăria Cluj-Napoca asigură, printre altele, plata online a taxelor şi impozitelor locale, programarea online a căsătoriilor, dar a pus la dispoziţia locuitorilor aplicaţii de mobil pentru identificarea locurilor libere de parcare din oraş sau pentru trimiterea de sesizări privind diverse probleme înregistrate.

Emil Boc a participat, joi, la Cluj Innovation Days, manifestare organizată de Clusterul Cluj IT, care se desfăşoară în perioada 30 – 31 martie, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

La eveniment participă peste 400 de persoane, specialişti în IT, oameni de afaceri din acest domeniu, reprezentanţi ai mediului academic. Tema discutată este economia digitală, dar vor fi abordate şi subiecte legate de securitatea cibernetică, bio-informatică, inteligenţa artificială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO