Politică

Primăria Iaşi vrea să împânzească oraşul cu camere video, investiţia – 55 milioane lei

Primăria Iaşi vrea să împânzească oraşul cu camere...

Autor: Ciprian Nedelcu, Mediafax

18.02.2018, 15:07 875

Reprezentanţii municipalităţii ieşene declară că 333 de adrese vor fi monitorizate permanent, în special parcurile, esplanadele, intrările şi ieşirile din oraş, spitalele, şcolile, grădiniţele, liceele, pieţele agroalimentare, parcurile de joacă pentru copii şi zonele de agrement.

Propunerea urmează să fie discutată la şedinţa de luni a Consiliului Local.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 54,6 milioane lei, iar sistemul de supraveghere ar urma să fie realizat în doi ani.

Autoritările susţin că imaginile de pe camere vor fi arhivate pentru folosirea acestora ca mijloc de probaţiune. De asemenea, este nevoie de camere video pentru reducerea timpului de transmitere a evenimentelor.

Prin intermediul reţelei de supraveghere, vor fi monitorizate permanent zonele publice pentru reducerea infracţionalităţii, obiectivele turistice, maşinile, etc.

Datorită sistemului de monitorizare video vor fi îmbunătăţiţi timpii de intervenţie în cazul sesizării unor incidente care perturbă ordinea publică, vor fi gestionate cu o mai mare uşurinţă situaţiile în care se constată acţiuni ilegale, vor fi identificate şi oprite din faze incipiente conflictele sociale şi prevenite situaţiile contravenţionale, iar identificarea persoanelor aflate în urmărire sau a celor care desfăşoară activităţi ilegale va fi mai rapidă.

Principala soluţie tehnică de realizare a investiţiei o reprezintă un sistem de supraveghere integrat digital, folosind camere video digitale si reţea de comunicaţii IP. Atât camerele video, cât si reţelele de comunicaţii vor fi instalate pe domeniul public. Centrul de tele-supraveghere pentru sistemul integrat propus va fi instalat într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Iaşi, spaţiul urmând să fie dezvoltat şi echipat corespunzător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO