Politică

Prima casă? De ce nu şi "Prima piscină"? Cum vrea USL să impulsioneze turismul

Prima casă? De ce nu şi "Prima piscină"? Cum vrea USL să impulsioneze turismul

Autor: Florin Ciolac

26.08.2011, 13:49 908

Viziunea USL pe turism, care va fi prezentată oficial vineri, la Mamaia, propune realizarea unui program de genul "Prima piscină" pentru hotelurile de pe litoral, program cofinanţat din bugetul de stat.

Pe lângă programul "Prima piscină", USL propune ca turismul să fie impulsionat prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces către principalele obiective. Astfel, PSD şi PNL promit ca între 2012 şi 2020 să construiască 1200 kilometri de autostradă şi modernizarea căilor ferate şi a drumurilor turistice.

Viziunea USL pe Turism face abstracţie de unele declaraţii ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, care afirma în repetate rânduri că guvernu USL va desfiinţa Ministerul Turismului.

Astfel, PSD şi PNL propun, în strategia lansată la Mamaia, crearea unui minister al Turismului, adoptarea unei legi a turismului care să prevadă măsuri cu privire la formarea profesională şi învăţământul de specialitate, adoptarea unei legi privind controlul unic şi modificarea legislaţiei de autorizare a pensiunilor.

USL propune şi măsuri fiscale pentru dezvoltarea turismului: scutirea de impozit pe trei ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante), scutirea de impozit pentru o perioadă de trei ani pentru parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie, scutirea de impozit pentru cini ani pentru investiţii în turismul balnear, crearea unui Fond Naţional de Promovare şi Sprijinire a Investiţiilor în Turism, creşterea de zece ori a taxelor şi impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite sau răscumpărarea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO