Politică

Preşedintele Traian Băsescu îşi repune în funcţii consilierii

Preşedintele Traian Băsescu îşi repune în funcţii consilierii - oficial

Foto: Octav Ganea

Autor: Marius Fratila

28.08.2012, 20:27 908

Astfel, în funcţiile de consilieri prezidenţiali au revenit, prin decretele semnate marţi de Traian Băsescu, cei din vechea echipă a şefului statului: Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Păunescu, Bogdan Mănoiu, Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, Daniel Petru Funeriu, Bogdan Alexandru Drăgoi şi Iulian Fota.

În noua echipă de consilieri prezidenţiali nu se regăsesc însă Ştefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din funcţie de preşedintele Băsescu pe 5 iulie, precum şi Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice şi sociale de la Cotroceni şi care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurenţei.

De asemenea, Bogdan Oprea revine pe funcţia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui.

Printre consilierii de stat pentru care Băsescu a semnat marţi decizii de numire în funcţii se numără, potrivit comunicatului menţionat, şi Dorel Constantin Onaca.

Ceilalţi consilieri de stat numiţi marţi sunt Delia Dinu la Compartimentul Protocol, Dinu Claudiu Constantin la Departamentul Constituţional Legislativ, Gabriel Cristian Pişcociu la Compartimentul Probleme Cetăţeneşti, Daniel Andrei Moldoveanu la Departamentul Securitate Naţională, Eugen Tomac la Cancelaria Preşedintelui, Cristian Gabriel Hriţuc la Departamentul Relaţii cu Autorităţiile Publice şi Societatea Civilă şi Raluca Boboc, la Departamentul Analiză Politică, mai menţionează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Anterior, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX că fostul senator PDL de Constanţa Dorel Onaca ar urma să ocupe o funcţie de consilier de stat la Palatul Cotroceni, în echipa preşedintelui Traian Băsescu.

Sursele precizau că vor reveni la Palatul Cotroceni ceilalţi consilieri prezidenţiali din vechea echipă a lui Băsescu de dinainte de suspendare: Cristian Diaconescu la Cancelaria preşedintelui, Bogdan Drăgoi pentru mediul de afaceri, Sebastian Lăzăroiu pentru planificare analiză politică, Iulian Chifu pentru afaceri strategice şi securitate, Iulian Fota pentru securitate naţională, Bogdan Mănoiu la afaceri europene, precum şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, pe funcţia de consilier de stat la departamentul de comunicare publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO