Politică

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă! Va exista o înţelegere între cei doi

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Salut, Florin, intrarea...

Autor: Laura Buciu

30.05.2021, 11:33 103

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al partidului că între el şi premierul Florin Cîţu va exista un „gentlemen's agreement” în timpul campaniei pentru preşedinţia PNL.

Ludovic Orban şi-a început discursul de la Consiliul Naţional al PNL spunând că duminică dimineaţă, primul ministru al României, care reprezintă PNL, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL.

„Daţi-mi voie să salut acest anunţ care dă drumul la o competiţie în PNL care sunt convins că va face bine PNL. Va fi o competiţie de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare şi saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă!”, a spus Orban.

El a precizat că a avut o discuţie cu Cîţu şi cei doi nu se vor ataca în campanie.

„Am avut o discuţie cu domnul premier Florin Cîţu şi, în mod evident, va exista între noi un gentlemen's agreement, pe care sper să îl repspecte toţi membrii PNL şi care să ducă la o competiţie onestă, fair play, o competiţie pozitivă, care să arate bogăţia de resurse umane a PNL şi mai ales capacitatea PNL de a genra oferte de guvernare care sunt la nivelul aşteptării românilor”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că se va schimba componenţa Comisiei de organizare a alegerilor din PNL, pentru că la momentul în care s-a votat componenţa, în Biroul Executiv nu se cunoştea intrarea în cursă a lui Florin Cîţu.

Comisia de organizare a Congresului trebuie să fie imparţială şi astfel ea va fi condusă de Theodor Stolojan, care este neutru, şi va avea câte patru membri din partea fiecărui candidat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO