Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Nicio sesiune fără moţiune de cenzură. Moţiuni simple împotriva lui Liviu Pop şi Răzvan Cuc

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Nicio sesiune fără...

Autor: Mediafax

21.08.2017, 16:00 123

„Sigur, rămâne de actualitate (moţiunea de cenzură-n.r.). Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că poartă discuţii cu mai mulţi parlamentari ALDE în vederea depunerii moţiunii de cenzură.

Liberalii vor să depună moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop şi vor să cheme la audieri mai mulţi miniştri printre care ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a precizat Orban.

„Cu siguranţă ne gândim (la o moţiune simplă împotriva lui Liviu Pop-n.r.). Avem deja în vizor mai mulţi miniştri cărora le vom solicita audierea la comisie - vezi cazul ministrului de Finanţe care nu s-a acceptat solicitarea noastră pentru că nu am avut sesiune extraordinară. Evident că îl vom chema pe ministrul Finanţelor să dea seamă pentru ce s-a întâmplat în primele şase luni ale anului în materie de execuţie bugetară. (...) Pentru fiecare minister avem demersuri pregătie - ministere care sunt în culpă, deşi este foarte greu să găseşti un ministru care nu are bube în cap în Guvernul Tudose”, a spus liderul PNL.

Orban a criticat modul în care Liviu Pop a demis 13 inspectori generali şi a atras atenţia şi asupra faptului că ministrul Educaţiei nu a rezolvat încă problema manualelor şcolare.

„Se pare că pe furiş noaptea ca hoţii a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose şi pentru miniştrii Guvernului Tudose. Ministrul Educaţiei sindicalistul habarnist pe numele lui Liviu Pop a operat la fel. Vineri la ora 22.00 a trimis nişte faxuri în 13 judeţe prin care a demis 13 inspectori generali şcolari care practic îşi dobândiseră poziţiile respective în urma unor concursuri, organizate de ministerul Educaţiei având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. (...) Aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de şcoli să pună toţi PSD- iştii fără pregătire, fără experienă managerială şi competenţă profesională să-i pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare. (...) PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli”, a spus Orban.

PNL va depune la începutul sesiunii de toamnă şi o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat deputatul PNL Cristian Buican.

„Analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (n.r. autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti) Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa zicem noi, dacă nu reaua voinţă cu care gestionează cele două proiecte de importanţă naţională. Prin tergiversarea realizării celor două proiecte şi unirea provinciilor istorice ale României noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului a pus în pericol unitatea României (...) Îi cerem public şi odată cu începerea sesiunii parlamentare o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (...) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va pune o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”, a spus Cristian Buican.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO