Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, mesaj pentru liberali: cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, mesaj pentru liberali:...

Autor: Petru Mazilu

18.09.2021, 12:53 45

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a adresat liberalilor care sâmbătă au participat la Consiliul Naţional al partidului. Cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL, a spus Orban în perspectiva alegerilor de săptămâna viitoare pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre competiţia internă din partid. Concluzia liderului liberal este că lupta a stricat imaginea partidului şi a dus la scăderea încrederii în Guvern.

„Din păcate competiţia s-a transformat într-o luptă foarte dură, o luptă în care cele două părţi nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democraţiei şi PNL. Realitatea este că azi PNL a pierdut masiv din încredere, doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcţie bună, încrederea în Guvern şi premier prefer să nu v-o spun. Din cauza asta suntem în faţa unui congres în care toţi delegaţii trebuie să decidă, să ia decizia ţinând cont doar de binele PNL”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că cel care va fi ales preşedinte PNL pe 25 septembrie are de atins obiective imediate: refacerea unităţiii PNL şi a majorităţii parlamentare. De asemenea, Orban le-a transmis un mesaj liberalilor aflaţi în sală care nu i-au aplaudat discursul.

„PNL trebuie să rămână cel mai democratic partid, să rămână un partid care respectă drepturile membrilor săi... Cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL”, a spus Ludovic Orban în încheiere.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă pentru a pregăti congresul partidului programat pe 25 septembrie. De asemenea, participanţii au aprobat o serie de modificări de statut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO