Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, după scandalul de la Timişoara: Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, după scandalul de la...

Autor: Cosmin Pirv

31.07.2021, 13:42 117

Preşedintele PNL Ludovic Orban spune că îşi rezervă dreptul de a anula alegerile pentru conducerea PNL Timişoara, după scandalul care a avut loc sâmbătă, când mai mulţi liberali nu au fost lăsaţi să intre în sala în care s-a desfăşurat scrutinul.

„Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal. Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Acesta spune că îşi rezervă dreptul de a anula alegerile.

„În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara, desfăşurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL şi de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, mai spune şeful PNL.

Un scandal cu îmbrânceli şi acuzaţii a avut loc sâmbătă în faţa clădirii în care se desfăşoară alegerile pentru conducerea filialei PNL Timişoara. Potrivit Aleph News, scandalul ar fi izbucnit după ce mai mulţi liberali nu au fost lăsaţi să intre în sală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO