Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: Evident că e loc de mai bine

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre campania de...

Autor: Laura Buciu

19.06.2021, 17:25 64

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că este loc de mai bine în ceea ce priveşte campania de vaccinare, mai ales în mediul rural, und ear fi cazul să fie mai multe caravane mobile.

Orban a spus, sâmbătă, la Reşiţa, că în materie de campanie de vaccinare este loc de mai bine.

„În materie de campanie de vaccinare, evident că e loc de mai bine. Ar trebui spus că în mediul urban, în special în mediul urban mare, s-a mişcat bine. În schimb, în urbanul mic şi în rural va trebui să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare foarte bună, în zilele în care se deplasează caravanele mobile să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale, primari, preoţi, medici şi cadre didactice să convingem populaţia ca atunci când vine caravana să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a spus că odată cu venirea sezonului cald, a vacanţei, interesul pentru vaccinare a scăzut.

„Valul patru vine probabil în toamnă şi din cauza asta a scăzut, într-un fel, interesul cetăţenilor de a se vaccina. Dar eu cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie, cu o adaptare permanentă la situaţiile specifice şi la caracteristicile comunităţilor locale pentru a determina creşterea ratei de vaccinare pentru că e evident, cu cât va fi rata de vaccinare mai mare, cu atât şansa de a avea un impact foarte mare în valul patru al pandemiei se va diminua”, a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO