Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre buget: E preferabil să fie un număr minim de amendamente în Parlament

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre buget: E...

Autor: Laura Buciu

13.02.2021, 15:55 93

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că amendamentele la legea bugetului şi la legea asigurărilor sociale de stat trebuie să fie într-un număr minim în Parlament, pentru a nu afecta gândirea bugetară.

„Anul 2021 trebuie să fie anul care să pună bazele relansării economice, să pună bazele refacerii graduale a echilibrelor bugetare şi să permită în perspectivă dezvoltarea economică, care să asigure creşterea calităţii serviciilor furnizate către cetăţenii români şi creşterea pe bază realistă a veniturilor românilor”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL.

Întrebat dacă liberalii vor veni cu amendamente la legea bugetului sau dacă există un consens al Coaliţiei, Orban a spus că preferabil ar fi ca numărul amendamentelor să fie minim.

„Deocamdată există un proiect de buget pe care vom mai discuta, dacă există îmbunătăţiri până la trimiterea spre Parlament. În cadrul dezbaterilor parlamentare eu consider că discuţiile trebuie să aibă loc cu Guvernul până la adoptarea formei finale a proiectului de lege a bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, dar este preferabil în Parlament să fie un număr minim de amendamente care să nu afecteze gândirea bugetară, structura bugetului şi priorităţile care sunt stabilite prin programul de guvernare”, a răspuns preşedintele PNL.

Întrebat când va ajunge legea bugetului în Parlament, Orban a spus că acest lucru se va întâmpla „imediat ce va ajunge la o formă în urma ultimelor rectificări în dezbaterea în Coaliţie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO