Politică

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu directorul CIA Mike Pompeo

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu...

Autor: Dana Stanila

05.06.2017, 16:33 106

"Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni marţi la ora 14.30 cu directorul CIA Mike Pompeo", informează Administraţia Prezidenţială.

Anterior, şeful statului va depune o coroană de flori la Cimitirul Militar din Arlington.

Preşedintele Klaus Iohannis se află în vizită de lucru în SUA în perioada 6-9 iunie.

"Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie. Întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite", se arăta în comunicatul Preşedinţiei.

Potrivit Casei Albe, vizita lui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii va fi una "de lucru".Spre deosebire de vizitele de stat sau de cele oficiale, vizitele de lucru sunt scurte şi presupun un protocol redus. În aceste cazuri, şeful statului nu este aşteptat la aeroport de omologul său şi nu are o primire cu onoruri la reşedinţa acestuia, iar programul se axează pe convorbiri bilaterale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO