Politică

Preşedintele Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Liviu Dragnea: Eu nu vreau niciun pact cu PSD. Ciclul legislativ trebuie reluat

Preşedintele Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Liviu...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

24.10.2018, 15:08 403

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de consultările cu partidele politice că îşi doreşte să fie mediator pentru partide, nu vrea un pact cu vreunul dintre ele. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieşit din Parlament nu sunt aplicabile.

"Eu nu vreau niciun pact cu PSD, nu ştiu cuma a părut ideea, dar s-a înţeles greşit. Eu îmi doresc în consultări să fiu văzut ca un mediator, nu doresc un pact cu PSD sau ALDE", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că e nevoie de reluarea ciclului legislativ pentru că în forma actuală prevederile nu sunt aplicabile.

"Începem o rundă de consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare. I-am invitat pentru a discuta despre legile justiţiei. Este evident că ele în forma în care sunt valabile azi trebuie regândite şi modernizate, îmbunătăţite. E clar că aici obiectivul meu, cel puţin, e să ajungem să avem legile corectate şi să garantăm independenţa justiţiei. Pentru asta este cu siguranţă nevoie de mai multe lucruri. În primul rând e nevoie de reluarea ciclului legislativ pe legile justiţiei, dar nu oricum. E nevoie de o legiferare responsabilă, transparentă, care duce la modernizarea reală a legislatiei în materie. Pentru asta e nevoie de discuţii, de transparenţă, de discuţii cu CSM, care garantează independenţa justiţiei şi nu ca până acum când au fost constant ignoratea asvizele CSM.

Pe parte politică avem nevoie de un acord între partidele parlamentare pentru a relua acest ciclu legislativ şi a îmbunătăţi legislaţia. Acele recomnadări de al Comisia de la Veneţia trebuie luate foarte, foarte în serios. Sunt recomandări gândite pentru a ajuta România", a mai spus preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO