Politică

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, despre premierul PSD-ALDE:Arată obsesia de control a lui Dragnea, o mutare de familie

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, despre...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.12.2016, 13:22 97

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că propunerea de premier PSD-ALDE arată ''obsesia de control'' a liderului PSD, Liviu Dragnea, fiind ''o mutare de familie''.

''Este o propunere care arată obsesia de control a dlui Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului lui Adrian Năstase sau din momente policitice când guvernul era condus prin interpuşi'', a comentat Raluca Turcan, întrebată despre propunerea PSD-ALDE pentru funcţia premier.

Ea a mai spus că nominalizarea PSD reprezintă un semnal nefavorabil pentru mediul economic.

''E un semnal că partea de creştere a taxelor şi impozitelor va fi din nefericire aplicat. Nu cred că oamenii când au votat PSD au votat ca în fruntea guvernului să fie fina dlui Liviu Dragnea. Una ar fi fost să avem un prim-ministru cu un profil politic conturat, un prim-ministru cu o acţiune politică vizibilă şi o viziune de dezvoltare a ţării asumată şi una e să primim o mutare de familie a dlui Liviu Dragnea'', a adăugat Turcan.

În opinia lui Turcan, ar fi fost necesar un premier ''cu un profil politic conturat'', nu ''o mutare de familie'', mai ales că PSD are suficientă resursă umană.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că, după ce liderii partidului au analizat ''aritmetica parlamentară'', au ajuns la concluzia că România va avea o coaliţie de guvernare PSD-ALDE.

''În acest context PNL va rămâne în opoziţie. Plecăm în acest mandat de la realitatea că scopul ascuns al acestei coaliţii de guvernare, PSD-ALDE, este nerespectarea legii şi încetinirea luptei împotriva corupţiei'', a subliniat Turcan. Ea a mai criticat şi discursul anti-occidental al unor lideri PSD-ALDE, fără a da însă nume.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO