Politică

Preşedintele interimar al PNL: Decizia CEDO transmite guvernanţilor mesajul că nu este obligatorie graţierea

Preşedintele interimar al PNL: Decizia CEDO transmite...

Autor: Cătălina Mănoiu

25.04.2017, 16:09 76

„Decizia CEDO nu este o surpriză pentru PNL. Ca atare, PNL anticipând o astfel de decizie a CEDO a propus începând cu legea bugetului de stat o dată, să se îmbunătăţească condiţiile de detenţie prin investiţii, prin salarizarea şi suplimentarea banilor pentru personalul de probaţiune, prin achiziţionarea de brăţări electronice tocmai pentru a încerca să asigure acea parte de pedeapsă alternativă”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Parlament.

Decizia CEDO le transmite actualilor guvernanţi că nu este „obligatoriu” să se concentreze pe graţiere, a afirmat Raluca Turcan.

„În acelaşi timp măsura de azi a CEDO mai transmite un mesaj actualilor guvernanţi: nu este obligatoriu să vă concentraţi pe graţiere. NU este obligatoriu. PNL nu exclude un proiect al graţierii, dar, atenţie, să nu fie un proiect al graţierii care să-i vizeze pe corupţi, care să-i impulsioneze pe cei dispuşi să fure să-şi bage mâna în banii publici, şi după aceea să aibă acoliţi politici în decizia importantă care să-i salveze de închisoare prin graţiere”, a susţinut liderul interimar al PNL.

Demersul făcut de PSD, ALDE şi Traian Băsescu în Senatul României, vrând să graţieze pedepsele pentru corupţie şi până în 10 ani de zile înseamnă de fapt „o dedicaţie pentru foarte mulţi oameni politici importanţi” care fie sunt condamnaţi definitiv pentru corupţie, fie este posibil să fie condamnaţi, a mai spus Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că există deja două proiecte de lege, unul privind măsurile compensatorii şi altul care priveşte măsuri alternative, depus de PNL, în care se găsesc o serie de măsuri care răspund solicitărilor CEDO.

Preşedintele interimar al PNL a susţinut că o parte din cazărmile dezafectate ar putea să fie transformate în condiţii de detenţie optime.

„Iată aşadar că soluţii există şi că nu era nevoie să ajungem ca Guvernul să primească acest avertisment de la CEDO, că dimpotrivă putea să fie proactiv. Ar fi trebuit doar ca soluţiile propuse de Opoziţie să fie luate în considerare”, a spus Turcan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO