Politică

Preşedintele Comisiei pentru politică economică, deputatul PSD Mihai Tudose: Negriţoiu nu merită salarii compensatorii. Plen reunit pentru revocare, săptămâna viitoare

Preşedintele Comisiei pentru politică economică,...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 14:43 131

''După acest vot, cele patru comisii fac raport comun şi se înaintează către Birourile Permanente şi urmează convocare unei şedinţe comune, Senat şi Camera Deputaţilor, probabil săptămâna viitoare. Este primul pas pentru revocare din funcţie (a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.n.r.) cum am promis săptămâna trecută'', a declarat preşedintele Comisiei pentru politică economică, deputatul PSD Mihai Tudose, la finalul şedinţei comisiilor reunite care au votat revocarea lui Mişu Negriţoiu.

Solicitat să comenteze argumentele aduse de preşedintele ASF în scrisoarea transmisă comisiilor reunite, Tudose a afirmat că acestea ''sunt pe principiul «eu nu mă las dus, îmi place acolo şi cu asta basta»''.

''Nu există nici un temei legal care să îl facă pe domnia sa de neclintit, etern, veşnic'', a mai spus deputatul PSD.

El a subliniat că deputaţii propun revocarea lui Mişu Negriţoiu din motive care îi sunt imputabile, prin urmare acesta nu ar trebui să primească salarii compensatorii.

''Eu din câte ştiu funcţionează încă acea impozitare suplimentară cu 85% în domeniu, dar şi dacă le-ar lua - cu toate că le ia nemeritat - şi aici este o altă interpretare - salariile sunt un drept pe care cel în cauză îl primeşte dacă este de dat afară din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliminarea din funcţie din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil şi atunci s-ar putea să nu le primească'', a explicat Mihai Tudose cu privire la salariile compensatorii pe care preşedintele ASF ar urma să le primească potrivit contractului de muncă.

Comisiile reunite de buget şi politică economică ale Parlamentului au votat luni revocarea şefului ASF, Mişu Negriţoiu, acesta adresându-le parlamentarilor o scrisoare în care a ameninţat că va contesta în instanţă o eventuală decizie de revocare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO