Politică

Premierul Viorica Dăncilă, un nou mesaj către ALDE: Vreau ca această coaliţie să reziste

Premierul Viorica Dăncilă, un nou mesaj către ALDE:...

Autor: Ilinca Nazarie, Mediafax

16.08.2019, 13:42 109

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Iaşi, că ar fi o greşeală ca ALDE şi PSD să nu îşi asume până la capăt responsabilitatea asumată în faţa electoratului şi că ar trebui ca în perioada următoare să se întâlneasă în şedinţă de coaliţie pentru a dezbate toate problemele.

"Eu îmi doresc ca această coaliţie să reziste până la parlamentare pentru că avem obligaţia ca împreună să ducem la capăt programul de guvernare şi să ducem la capăt responsabilitatea şi să asigurăm stabilitate", a declarat Viorica Dăncilă.

"Dacă o moţiune de cenzură trece sau votul de la parlamentare va fi în favoarea unei alte coaliţii, atunci votul este suveran. Ar fi o greşeală să plecăm de la această promisiune făcută electoratului (...) Cred că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă de coaliţe şi să rezolvăm aceste lucruri", a mai spus premierul.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi este nevoie de un gest puternic, de forţă al şefului Executivului.

ALDE a cerut PSD ca până în data de 20 august să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare a Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO