Politică

Premierul Tudose a discutat cu reprezentanţii Dacia despre dezvoltarea investiţiilor în industria auto

Premierul Tudose a discutat cu reprezentanţii Dacia...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.07.2017, 20:11 166

”Prim-ministrul Mihai Tudose a analizat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Dacia Renault (Groupe Renault România) perspectivele de dezvoltare a investiţiilor în industria auto din România. Şeful Executivului a subliniat potenţialul României de a atrage investiţii străine şi a prezentat câteva dintre măsurile pe care Guvernul le-a luat sau le are în vedere, legate de infrastructura rutieră, necesare în primul rând pentru România, nu doar pentru investitori. Un exemplu menţionat în acest sens de premierul Mihai Tudose a fost finalizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Premierul a amintit faptul că documentaţia pentru două dintre secţiunile autostrăzii a fost înregistrată în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

”Avem tot interesul ca această autostradă să se concretizeze cât mai repede şi am deblocat deja nişte lucruri”, a declarat, potrivit comunicatului, prim-ministrul Mihai Tudose.

Alte subiecte abordate au fost legate de stimularea înnoirii parcului de vehicule înscrise în circulaţie şi a activităţilor de excelenţă, cercetare şi inovare în industria auto, în condiţiile în care Renault România are toate diviziile de business specifice industriei automotive.

”România este o ţară foarte importantă pentru Renault, iar Dacia este o marcă foarte importantă pentru Grupul Renault România şi vrem ca povestea de succes şi colaborarea noastră să continue”, a declarat Yves Caracatzanis, preşedinte director general al Grupului Renault România.

Din 1999 până în prezent, Renault a investit în România 2,5 miliarde de euro şi a creat circa 16.700 locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO