Politică

Premierul Sorin Grindeanu, despre desecretizări în cazul SIPA: Toader să vină rapid în Guvern cu HG

Premierul Sorin Grindeanu, despre desecretizări în...

Autor: Liviu Dadacus

25.05.2017, 15:29 67

„Am avut o discuţie scurtă cu domnul ministru (Tudorel Toader, n.r.). Am înţeles că astăzi s-a făcut un prim pas, un pas important în tot acest proces de desecretizare a arhivei SIPA. Era necesar acest prim pas. Vor urma, aşa cum m-a informat domnul ministru, şi alţi paşi. Cert este că azi, şi e foarte bine, s-a făcut un prim pas”, a spus Grindeanu.

El a spus că unele dosare pot fi desecretizate prin ordin al ministrului, iar altele prin HG, în funcţie de gradul de secretizare, iar Toader trebuie să prezinte Guvernului HG de desecretizare.

„Cert este că îmi doresc să se întâmple lucrurile acestea şi eu cred că aceste lucruri pot fi făcute destul de repede. Că e nevoie de ordin de ministru sau că e nevoie de Hotărâri de Guvern, dânsul (Tudorel Toader, n.r.) trebuie să vină rapid în faţa Guvernului, dacă e nevoie de HG, cu aceste acte normative, astfel încât să ajungem acolo unde v-am spus”, a spus Grindeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO