Politică

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă: Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, SIIJ se desfiinţează până la 31 martie

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă: Am finalizat...

Autor: Andreea Tobias

20.11.2021, 20:17 71

„Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se reciteşte”, a anunţat premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă. S-a luat decizia ca până pe 31 martie, SIIJ să fie desfiinţată şi ulterior să se înfiinţeze o altă structură.

„Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se reciteşte. Am finalizat acordul politic, am finalizat partea de conţinut a Guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD, una cu premier PSD. Urmează ca mâine să ne revedem şi să continuăm negocierile pe celelalte capitole astfel încât până mâine seară să le închidem”, a declarat Ciucă.

0,01% rămas constă în „corecţiile necesare” ce mai trebuie făcut la program, a adăugat acesta.

Despre Secţia specială, Ciucă declară că s-a luat decizia ca până la 31 martie să fie desfiinţată şi apoi să se înfiinţeze o structură care să se ocupe de problemele acesteia.

La întrebarea reporterului, dacă practic aţi desfiinţat SIIJ şi o reînfiinţează, Ciucă a spus: „nu, nu vorbim despre aceeaşi instituţie, ci vorbim de o structură care să poată să respecte directivele UE şi MCV”.

În acest moment, nu mai sunt ministere disputate, iar Dezvoltarea rămâne la UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO