Politică

Premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Forţelor Terestre: Apărarea României este pe mâini bune

Premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Forţelor Terestre:...

Autor: Laura Buciu

23.04.2023, 10:40 27

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, de Ziua Forţelor Terestre Române că a cunoscut profesionalismul acestei arme din interior, în anii carierei sale militare, iar acest lucru îi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune.

„Prin nivelul competenţelor lor profesionale, dăruire şi, nu în ultimul rând, prin patriotism, militarii Forţelor Terestre şi angajaţii civilii deopotrivă contribuie substanţial la capacitatea defensivă a României şi ne reprezintă cu cinste în misiunile comune cu partenerii strategici internaţionali. Contextul de securitate dificil din regiune şi din întreaga lume cu care ne confruntăm de la declanşarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei fac şi mai complexă misiunea corpului forţelor terestre, în faţa multiplelor provocări de natură strategică, logistică şi informaţională care impun permanent eficienţă, vigilenţă şi noi abordări. Profesionalismul Forţelor Terestre Române, pe care am avut ocazia să-l cunosc din interior în anii carierei mele militare, îmi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune”, a transmis, duminică, premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Forţelor Terestre Române, care se aniversează odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale Armatei Române.

Nicolae Ciucă a spus, totodată, că împreună cu toate structurile Armatei Române şi cu sprijinul aliaţilor şi partenerilor strategici ai României la nivel euroatlantic, miza este „să oferim românilor siguranţa că sunt apăraţi în propria ţară, iar România să-şi îndeplinească în continuare rolul asumat de furnizor de securitate în regiune”.

„Guvernul este deplin angajat în asigurarea capacităţilor operaţionale prin programe de înzestrare a armatei şi de formare a militarilor în pas cu cerinţele de interoperabilitate cu ceilalţi militari NATO. Îmi doresc ca performanţele lor să inspire noile generaţii de tineri şi să le cultive dragostea de ţară. Urez întregului corp al Forţelor Terestre Române sănătate şi succes în toate misiunile pe care le desfăşoară. La mulţi ani Forţelor Terestre Române! La mulţi ani tuturor românilor care astăzi îşi serbează onomastica!”, a transmis premierul Ciucă în mesajul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO