Politică

Premierul Mihai Tudose: Eficientizare, raţionalizare şi economie în cheltuirea banului public

Premierul Mihai Tudose: Eficientizare, raţionalizare şi...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.07.2017, 19:10 125

”Suntem cu toţii conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în cheltuirea banului public. De aceea, este imperativ să avem în vedere trei cuvinte cheie: eficientizare, raţionalizare, economie”, a declarat, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, şeful Executivului.

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a precizat că prin intermediul Comitetului se va realiza o mai bună comunicare inter-ministerială şi o cunoaştere mai detaliată a proiectelor, astfel încât fondurile alocate pentru finanţarea acestora să fie cât mai eficient cheltuite şi în termenele stabilite.

La nivelul Comitetului s-a stabilit începerea unui proiect pilot privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare, urmare a consultărilor care au avut loc în ultima perioadă între Ministerele Sănătăţii şi Finanţelor. Aplicarea acestui proiect pilot are scopul să reducă cheltuielile publice şi urmează să fie extins şi la nivelul altor ministere.

Comitetului interministerial de analiză şi eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului va avea în continuare reuniuni periodice. La şedinţa de astăzi au mai participat vice-premierul Sevil Shhaideh, miniştrii Liviu Pop, Doina Pană, Florian Bodog, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, reprezentanţi ai ministerelor care fac parte din acest Comitet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO