Politică

Premierul, Ludovic Orban, despre solicitarea lui Cioloş de demitere a lui Anisie: A fost bună şi acum nu mai e?

Premierul, Ludovic Orban, despre solicitarea lui Cioloş...

Autor: Laura Buciu

13.09.2020, 17:31 79

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, la Călăraşi, că solicitarea lui Dacian Cioloş de demitere a ministrului Educaţiei este un demers poliitc. „Doamna Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării Cioloş. Atunci a fost bună şi acum nu mai e?”, întrebă Orban.

Întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului Educaţiei în ceea ce priveşte gestionarea deschiderii noului an şcolar, premierul Ludovic Orban a spus că atunci când a avut ceva să îi reproşeze Monicăi Anisie, a făcut-o.

„Când am avut ceva să îi spun i-am spus. În proces nu e implicat exclusiv Ministerul Educaţiei, e Ministerul Sănătăţii, sunt autorităţile locale. Administraţia locală are un rol foarte important şi am încercat să comunicăm cât mai bine cu autorităţile locale”, a spus Orban.

Despre solicitările lui Dacian Cioloş de demitere a ministrului Educaţiei şi de organizare de concursuri pentru directorii de şcoli, Orban a spus că sunt declaraţii politice.

„Actualii (directori de şcoli – n.r.) au dat concursuri în timpul guvernării Cioloş. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea şcolii, dar să ceri acum demisia ministrului Educaţiei ar însemna politizare. Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloş. Atunci era bună, acum nu mai e?”, spune Orban.

Acesta afirmă că, în prezent, Guvernul este preocupat să ia toate măsurile necesare ca şcolile să fie deschise în condiţii bune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO