Politică

Premierul interimar, după ce a vizitat minorii internaţi la Grigore Alexandrescu:: E impresionant!

Premierul interimar, după ce a vizitat minorii...

Autor: Alexandru Moise

06.11.2015, 16:28 890

La finalul vizitei, premierul interimar a apreciat "atenţia şi profesionalismul" cu care sunt trataţi cei şapte pacienţi internaţi în Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, dar şi condiţiile spitaliceşti care sun, în opinia sa, cel puţin la nivelul celor din statele dezvoltate.

Totodată, el a precizat că trei tineri sunt pe secţie, alţi trei tineri sunt la terapie intensivă şi ce-l de-al şaptealea este în secţia de toxicologie având arsuri interne care nu sunt într-un stadiu grav.

Sorin Cîmpeanu a discutat cu şase din cei şapte tineri şi s-a arătat foarte impresionat "de curajul şi de abordarea acestora", el exprimându-şi totodată convingerea că toţi se vor însănătoşi în cel mai scurt timp, în pofita stării de sănătate care este deosebit de gravă la cel puţin doi dintre ei.

"Mi-au spus şi mediile de intrare, în ce clasă sunt, la ce licee, mi-au spus şi când şi-au aniversat ziua de naştere. Cel mai mic dintre ei şi-a aniversat ziua de naştere, 14 ani, chiar în seara respectivă. Este impresionant. Mi-a povestit cum prietenul lui care se află în starea cea mai gravă, l-a dus în acel club pentru a-i face o bucurie, s-a simţit responsabil şi s-a întors pentru a-l salva, după care prietenul lui care l-a salvat se află într-o stare mult mai gravă decât sărbătoritul serii respective", a spus Cîmpeanu.

Întrebat de presă dacă este emoţionat, prim-ministrul interimar a răspuns că oricine ar discuta cu aceşti tineri ar fi la fel de emoţionat.

"Închipuiţi-vă, sunt doi fraţi - sora este clasa a IX-a, fratele este clasa a XII-a - sunt în acelaşi salon amândoi. Sunt lucruri într-adevăr emoţionante şi cred că oricine ar fi fost în locul meu, este normal să fie aşa", a explicat Cîmpeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO