Politică

Premierul Florin Cîţu, , de Ziua Europei: Apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă acces la doze de vaccin

Premierul Florin Cîţu, , de Ziua Europei: Apartenenţa...

Autor: Laura Buciu

09.05.2021, 10:35 72

Pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile, spune premierul Florin Cîţu, care arată că apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România.

Premierul Florin Cîţu a spus, de Ziua Europei, că această zi are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre şi cetăţeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt.

„Apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România. Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a spus Cîţu.

Premierul a mai spus că în curând România va beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României şi la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie.

„Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles. Este esenţial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toţi indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi şi succesul Uniunii Europene”, a mai spus premierul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO