Politică

Premierul Florin Cîţu candidează la preşedinţia Partidului Naţional Liberal

Premierul Florin Cîţu candidează la preşedinţia...

Autor: Laura Buciu

30.05.2021, 10:18 976

Florin Cîţu candidează la alegerile interne din Partidul Naţional Liberal, pentru funcţia de preşedinte, potrivit anunţului făcut duminică de premier, cu o oră înainte de întâlnirea liberalilor, la Consiliul Naţional, unde se aprobă calendarul alegerilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat candidatura la şefia PNL fiind înconjurat de mai mulţi lideri din partid, între care Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Alina Gorghiu şi alţii.

„Mulţumesc că sunteţi astăzi aici, alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. Le mulţumesc liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a menţionat că a intrat în politică în octombrie 2016, iar ca liberal convins, singura variantă a fost PNL.

„Sunt liberal convins, un om care a trăit toată viaţa după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. (...) PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanţul mandatului meu de ministru de Finanţe şi acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte”, a spus Cîţu.

Acesta a precizat că se va asigura, ca preşedinte al PNL, că partidul va fi cel puţin 8 ani la guvernare.

„Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus şi sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”, a mai spus Florin Cîţu.

Cîţu este convins că va câştiga preşedinţia partidului: „Vă spun că voi câştiga. Nu există altă variantă”, a spus el şi i-a invitat şi pe ceilalţi liberali să facă parte din „echipa câştigătoare”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO