Politică

Premierul Cioloş: Nicio grijă, domnule Dragnea, procesul de achiziţie a Cuminţeniei decurge firesc

Premierul Cioloş: Nicio grijă, domnule Dragnea,...

Autor: Mădălina Dârvaru

27.11.2016, 18:30 127

''În timp ce domnul Liviu Dragnea nu mai poate de soarta Cuminţeniei Pământului- nicio grijă, domnule Dragnea, procesul de achiziţie decurge firesc, conform legii, pentru că acest guvern nu ştie să facă lucrurile altfel şi nici nu vrea să înveţe de la PSD – la Guvern, “postacii” (citat Liviu Dragnea) lucrează. Pe scurt, zeci de specialişti IT, bursieri şi voluntari, muncesc de zor pentru a face mai accesibil hăţişul birocratic din administraţia noastră, pentru a elibera statul din captivitatea unor firme care au încheiat contracte strâmbe pe vremea guvernului PSD'', a scris şeful Executivului pe Facebook.

El a făcut aluzie la contractele firmelor controlate de Sebastian Ghiţă cu statul.

''Sper să avem posibilitatea să continuam acest mod de lucru şi în anii care vin, cu soluţii IT simple, inovatoare, în interesul oamenilor. Sistemele IT pot fi dezvoltate şi altfel decât s-a făcut de multe ori până acum, când s-au irosit banii ţării pentru firme de partid, prieteni şi parteneri politici proprietari de televiziuni'', a conchis şeful Executivului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă seara că premierul Dacian Cioloş va trebui ''să plătească'' pentru modul în care s-a făcut achiziţia Cuminţeniei Pământului, afirmând că ''se pare'' că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii în acest sens.

După ce un cititor i-a reproşat că vorbeşte ca un politician, iar ''magia tehnocrată s-a dus'', Cioloş a replicat: ''Magia sta in sinceritatea si onestitatea actelor noastre. Nu pot să las târâţi in noroi oameni care vor doar să-si facă treaba. Spun doar lucruri in care cred, nu lucruri prin care să amăgesc. O să mă gândesc insă, la ceea ce aţi spus''.

''Oamenii aceştia, care lucrează pe proiecte serioase, au fost calificaţi drept 'postaci politici' doar de dragul campaniei electorale. Şi nu e cinstit'', i-a mai răspuns premierul unui cititor.

"Ne poate spune şi nouă ce fac băieţii ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiţi din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului? Poate să ne arate până mâine ce au făcut? Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se şterg. Nu se şterg", a declarat Dragnea în urmă cu o săptămână.

Premierul Dacian Cioloş a declarat la lansarea platformei GovITHub că Guvernul va oferi zece burse a câte 2000 de euro/lună unor specialişti IT care, fără să lase ''fagocitaţi de sistem'', să inoveze sectorul administraţiei publice, mult rămas în urmă din acest punct de vedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO