Politică

Premierul australian neagă implicarea în fapte ilegale, numele său menţionat în Panama Papers

Premierul australian neagă implicarea în fapte ilegale,...

Autor: Mircea Olteanu

12.05.2016, 10:30 53

Numele lui Turnbull, alături de cel al lui Neville Wran, fostul premier al statului New South Wales, apare menţionat în legătură cu o companie minieră înregistrată în Insulele Virgine Britanice, înfiinţată pentru a dezvolta o mină de aur din Siberia, numită Sukhoi Log.

Atât Turnbull, cât şi Wran au fost numiţi directori al Star Technology Services, o filiala din Australia a companiei Star Mining din Insulele Virgine Britanice.

"Nu există nici o sugestie cu privire la vreo ilegalitate. Nu este nimic nou acolo", a declarat Turnbull în faţa reporterilor .

Premierul australian a mai precizat că aceasta era o companie listată în Australia, iar dacă ar fi obţinut profit, lucru care nu s-a întâmplat, cu siguranţă ar fi plătit taxe în Australia.

Detaliile privind această dezvăluire sunt incluse în documentele cunoscut sub numele de Panama Papers, obţinute de Consortiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO