Politică

Pregătirile din ziua votului. S-au montat cabinele de votare

Pregătirile din ziua votului. S-au montat cabinele de...

Autor: Ilinca Nazarie

26.09.2020, 10:19 63

Pregătirile pentru ziua votului sunt aproape gata. În cele 255 de secţii din oraşul Iaşi au fost montate urnele şi cabinele, iar sâmbătă urmează să se facă dezinfecţia înainte de ziua votului.

Au rămas mai puţin de 24 de ore până la deschiderea urnelor, aşa că pregătirile pentru alegerile locale sunt aproape de final.

Secţiile de votare arată exact la fel ca anii trecuţi, doar că regulile pe care trebuie să le respecte votanţii şi personalul din secţiile se votare sunt altele.

Amenajarea secţiilor intră în atribuţiile autorităţilor locale, aşa că, la Iaşi, cei de la Servicii Publice au montat cabinele şi urnele încă de vineri.

În fiecare secţie de votare sunt cinci cabine. Cinci este şi numărul maxim de votanţi ce pot fi în acelaşi timp într-o secţie.

Au fost aduse şi câte patru urne fixe, pentru cele patru rânduri de buletine şi câte o urnă mobilă.

„Fişet pentru depozitarea buletinelor de vot de când intră comisia şi până când se predau. Astea sunt date de şcoală”, spune unul dintre cei care au în grijă asigurarea tuturor condiţiilor pentru vot.

Pe lângă urne şi cabine au mai fost aduse şi produse de dezinfecţie pentru ziua votului.

Practic, în secţii se găseşte dezinfectant pentru mâini, serveţele, mască, vizieră, alcool sanitar, mănuşi de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO