Politică

PPCD avertizeaza ca drumul pana la PPE e lung si greu

10.05.2005, 20:08 10

Dupa schimbarile la nivel doctrinar semnalate ori anuntate la sfarsitul saptamanii de PD si PUR, Partidul Popular Crestin Democrat (fost PNTCD) condus de Gheorghe Ciuhandu a avertizat ieri asupra dificultatilor afilierii acestor formatiuni la Partidul Popular European.

Cu o firava sustinere electorala in plan intern, PPCD este singurul partid afiliat la grupul popular european. Acelasi statut il are UDMR, formatiunea politica de etnie maghiara.

Vicepresedintele PPCD, Serban Bubenek, i-a atentionat pe mai noii pretendenti la statutul de membru al PPE ca acest grup politic "nu este sat fara caini" si ca tratativele pentru afilierea la cel mai numeros grup politic din Parlamentul European nu se duc "in baruri sau pe coridoare, iar intelegerile nu se semneaza pe sub masa, pe genunchi". Bubenek a avertizat astfel asupra dificultatilor pe care PD si PUR, devenit peste noapte Partidul Conservator, le vor avea in afilierea la PPE.

Reprezentantul PPCD a invitat, totodata, la dialog toate formatiunile politice si personalitatile care doresc cu adevarat sa sustina valorile politice poluare si crestin-democrate.

Este un apel facut de taranisti si in alte momente in care s-au purtat discutii publice despre consolidarea, in Romania, a curentului popular. Ramas insa fara raspuns.

In momentul in care fostul presedinte liberal Valeriu Stoica a lansat proiectul fuziunii PNL-PD si al afilierii partidului care rezulta din acest proces la PPE, s-a pus problema inglobarii PPCD in aceasta formatiune. Era o modalitate prin care se puteau arde etapele sinuoase ale afilierii unui partid la grupul popular. Taranistii au tinut la blazon si, prin presedintele Gheorghe Ciuhandu, au raspuns ca nu ar accepta in orice conditii un asemenea statut.

In aceste zile, presedintele Ciuhandu se afla la Strasbourg, unde va avea intalniri cu mai multi lideri populari. Vizita va fi intoarsa la inceputul lunii iunie, cand PPCD va organiza la Bucuresti o sedinta a Biroului Politic al PPE. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO