Politică

Ponta: Sunt dezamăgit de verdictul la Năstase; sunt convins că face recurs, demonstrând nevinovăţia

Ponta: Sunt dezamăgit de verdictul la Năstase; sunt convins că face recurs, demonstrând nevinovăţia

Autor: Mediafax

30.01.2012, 16:36 286

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se declară "dezamăgit" de verdictul de condamnare a fostului premier Adrian Năstase în procesul "Trofeul calităţii" şi este convins că acesta va face recurs şi "îşi va putea demonstra nevinovăţia".

"Personal, sunt dezamăgit de acest verdict. Cunosc dosarul şi ştiu cât de multe presiuni politice s-au făcut în construcţia sa. Sunt însă convins că domnul Năstase va face recurs, şi cu acest prilej îşi va putea demonstra nevinovăţia. Până la un verdict definitiv, nu vreau să comentez mai mult. Şi cred că nu este cazul ca noi, politicienii, să comentam prea mult un verdict înainte ca el să fie definitiv", precizează Victor Ponta, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este cu executare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO