Politică

Ponta, scrisoare deschisă CExN: Dragnea greşeşte cu "execuţia" Guvernului, „răzgândiţi-l”

Ponta, scrisoare deschisă CExN: Dragnea greşeşte cu...

Autor: Liviu Dadacus

14.06.2017, 13:42 1035

„Nu este un secret pentru absolut nimeni că în CExN se validează formal ceea ce decide în mod absolut şi exclusiv Liviu Dragnea - procedurile ipocrite în care iau cuvântul <<tovarăşii>> de la Olt sau Giurgiu iar Liviu chiar iese din sală <<să nu influenţeze>> nu fac decât să crească ridicolul showului şi să definească o lipsa de curaj în a-şi asuma deciziile care de fapt îi aparţin în totalitate! Azi însă Liviu Dragnea va propune ceva profund greşit pentru PSD şi pentru România - iar dvs. aveţi măcar datoria să încercaţi să îl răzgândiţi!”, a scris Ponta în scrisoarea deschisă.

El a arătat că Dragnea va propune miercuri în CExN „execuţia” propriului Guvern şi a premierului Grindeanu şi a menţionat că acest fapt ar fi o greşeală a întregii conduceri.

„Până la ora 16.00 (ora la care a fost convocat CExN, n.r.) încă se mai poate găsi o soluţie. După aceea va fi prea târziu şi cei care au provocat criza vor fi responsabili!”, a scris fostul lider al PSD.

El a opinat că actuala conducere a PSD nu a studiat prevederile Constituţiei, ale legilor sau chiar ale propriului Statut privind încetarea mandatului de prim-ministru sau de ministru.

„Vă rog să îmi arătaţi articolul din Constituţie, din lege sau chiar din Statutul PSD care prevede că votul CExN duce la demiterea primului-ministru”, le-a cerut Ponta membrilor CExN.

„Conducerea unui partid care solicită demisia unui Guvern fără a spune public şi clar cu cine doreşte să înlocuiască acel Guvern este o conducere care greşeşte. (...) Conducerea unui partid care consideră că obedienţa faţă de preşedintele său este condiţia necesară şi suficientă pentru a fi prim-ministru sau ministru (ignorând competenţă, viziunea, onestitatea şi caracterul) este o conducere care greşeşte!”, a opinat Ponta.

„Conducerea unui partid care foloseşte abuziv un document abstract şi cu multiple imperfecţiuni - <<Programul de Guvernare>> - ca pe o Biblie sau Coran pe baza căruia se stabilesc <<credincioşii şi ereticii>> şi se decid <<excomunicările>> este o conducere care greşeşte! Numai partidele comuniste foloseau în răfuielile interne abaterile de la <<Programul Partidului>> sau de la <<Învăţăturile lui Marx şi Engels>> - pe care oricum nu le citise nimeni”, a adăugat Ponta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO