Politică externă

Un nou val de atacuri?

15.11.2002, 00:00 9

Mesajul audio atribuit lui Usama Bin Laden, difuzat marti de canalul de televiziune Al-Jazeera ar putea indica faptul ca reteaua Al-Qaida pregateste un nou val de atacuri asupra unor tinte occidentale, apreciaza oficiali americani, citati de editia electronica de ieri a cotidianului "Washington Post". Cu zece zile inainte de difuzarea casetei - prezentata de Al-Jazeera drept inregistrarea unei declaratii a lui Usama Bin Laden - CIA, FBI si Agentia Nationala pentru Securitate detectasera o intensificare semnificativa a schimburilor de mesaje, care indica pregatirea unor noi atacuri, au afirmat surse din cadrul agentiilor americane de informatii.
Cantitatea de informatii este apropiata de cea semnalata in saptamanile dinaintea atentatelor din 11 septembrie 2001 si de cea de la jumatatea lunii octombrie, dupa o serie de atentate asupra unor tinte aflate in strainatate. Inregistrarea in care ben Laden saluta recentele atacuri teroriste si ameninta cu lansarea de noi atentate in cazul declansarii unui razboi in Irak nu a facut decat sa alarmeze suplimentar autoritatile americane, au afirmat sursele citate.
Mai multi specialisti guvernamentali considera ca mesajul audio ii apartine lui Bin Laden, desi inalti oficiali au exprimat rezerve, declarand ca expertii nu au reusit sa stabileasca in mod clar identitatea vocii din inregistrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO