Politică externă

Tragedie la un centru de distractii din Moscova

16.02.2004, 00:00 27



Aproape 30 de oameni, dintre care sase copii, au murit si alti 100 au fost raniti sambata seara, in apropiere de Moscova, cand cupola din fibre de sticla si otel a unui parc acvatic s-a prabusit. Incarcat de zapada, acoperisul parcului de distractii, Transvaal a cedat la o ora la care era populat din plin. Nu se cunosc cauzele, dar o ancheta a fost declansata de autoritati. La prima vedere, este posibil sa fi fost vorba de o diferenta prea mare intre temperatura din launtrul cladirii si gerul de afara. Mai sunt luate in calcul si erorile de constructie. Nici atacul terorist nu este ignorat, fiindca inainte de prabusire cu cateva clipe s-a auzit un zgomot asurzitor, asemanator unei explozii.



Aici sunt cateva piscine imense, saune, discoteci, centre de infrumusetare, dar si multe dotari pentru copii. Cei de la Associated Press informau despre tragedia care s-a abatut asupra unor familii moscovite care isi lasasera fiii la sarbatorirea zilei de nastere a unui copil.



La ora la care s-a produs catastrofa, piscinele si saunele erau pline (desi un bilet de intrare nu e tocmai ieftin, intre 400 si 1300 de ruble pentru doua ore), astfel ca prabusirea cupolei i-a facut pe multi dintre ei sa iasa in costume de baie intr-un ger cum numai la Moscova intalnesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO