Politică externă

Tony Blair isi reafirma sprijinul fata de David Blunkett

01.12.2004, 00:00 15



Premierul Tony Blair si-a reafirmat, luni, sprijinul neconditionat pentru ministrul de Interne, David Blunkett, pe care l-a calificat drept "un ministru de Interne de prima clasa" si care este acuzat ca s-a folosit de functia sa pentru a-si ajuta iubita.



"Oamenii politici au dreptul la viata privata, ca toti ceilalti", a declarat Tony Blair in cadrul conferintei sale de presa lunare.



"Am toata increderea in el. A fost intotdeauna un ministru de Interne de prima clasa. si-a indeplinit intotdeauna datoria si, cu sprijinul meu, va continua sa si-o indeplineasca", a continuat Blair.



Conform relatarilor din presa britanica, Blunkett ar fi intervenit pentru a grabi solutionarea cererii de acordare a dreptului de rezidenta permanenta in Marea Britanie pentru dadaca de nationalitate filipineza angajata de Kimberly Fortier, care era, la acea vreme, iubita sa.



Kimberly Fortier, in prezent Kimberly Quinn dupa numele sotului, este directoarea revistei Spectator, un saptamanal apropiat de Partidul Conservator.



David Blunkett a negat aceste acuzatii si a ordonat declansarea unei anchete independente. "David Blunkett a insistat ca pentru verificarea acestor acuzatii sa fie declansata o ancheta independenta", a subliniat Blair.



Premierul britanic a exclus categoric posibilitatea demiterii lui Blunkett.



"Nu am nici cea mai mica indoiala ca, in urma acestei anchete, va fi absolvit de orice vina", a conchis acesta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO