Politică externă

Starea lui Arafat este din nou subiect de cotroversa

10.11.2004, 00:00 12

Mai mlte informatii de ieri, care circulau pe mai multe agentii de stiri, anuntat starea agravata a lui Yasser Arafat, in timp ce unele publicatii au vorbit, din nou, despre decesul liderului palestinian.
O conferinta de presa extrem de scurta a autoritatilor militare de la Spitalul din Percy - locul in care este tinut in viata Arafat, a anuntat ca liderul palestinian a intrat in coma profunda, fiind imposibuil de precizat daca isi va mai reveni sau nu.
Cateva ore mai tarziu, o stire a agentiei Reuters relata ca Arafat este mort, citand oficiali politici palestinieni. Nepotul lui, Nasser al Kidwa, aflat la Paris, a spus ca stirea nu este reala, consimtind ca starea acestuia se deterioreaza rapid. Mai multe persoane care au avut acces in imediata apropiere a suferindului spuneau ca este posibil ca Arafat sa-si afle sfarsitul in cateva ore.
Stirea este controversata cta vreme autoritatile medicale sunt foarte circumspecte si reticente in privinta starii sanatatii sale, iar liderii politici palestinieni unt intervievati de mai toate posturile de televiziune in privinta informatiilor pe care le au. Iar acestia spun ca nu a murit.
Ieri, la Paris au ajuns si cei care au ramas la conducerea Teritoriilor Palestiniene in locul lui Arrafat. Primul ministru, Ahmad Qurei si fostul premier Mahmoud Abbas. In ciuda opozitiei sotiei lui Arafat, Suha, care a spus ca ei ar reprezenta o adunare conspirativa care vrea sa-l ingroape de viu pe Abu Amar (numele de razboinic al lui Arafat) si dupa ce au contramandat plecarea spre spital, acestia l-au vazut pe liderul lor. Au stat mai mult de o ora de vorba cu medicii de la Percy si au spus ca Arafat se afla in stare grava.
Concomitent cu zvonurile si informatiile care incearca sa raspunda la intrebarea daca Arafat mai este in viata, mai toata presa straina vorbeste despre averea lui Arafat, despre proprietarul conturilor in care ar fi depusi banii lui si despre potentialii succesori ai acestuia. Nu sunt informatii concrete. Se mai vorbeste si despre intentia sotiei lui Arafat de a se infiltra in grupurile de putere palestiniene, comentariile apartinand mai cu seama presei israeliene.
La ora la care veti fi citind acest articol este foarte posibil ca Arafat sa nu mai fie in viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO