Politică externă

Saddam plateste rezistenta irakiana

12.06.2003, 00:00 13

Saddam Hussein este in viata, plin de bani si, dornic de razbunare, ofera bani celor care omoara soldati americani, a declarat Ahmed Chalabi, lider irakian, presedintele Congresului National Irakian, cu sediul la Londra, citrat de Associated Press.
Chalabi declara ca Saddam se afla inca in Irak, la nord de Bagdad ca are aproximativ 1,3 miliarde de dolari luati de la Banca Centrala Irakiana. Ieri, trupe americane si ale politiei irakiene s-au confruntat, in Nordul Bagdadului cu trupe paramilitare loiale lui Saddam Hussein. CENTCOM a informat ca a fost declansata o noua operatiune militara in care au fost retinuti 397 de suspecti, munitie si armament. Pe 10 iunie, a revenit in Irak, Sharif Ali bin Al Hussein, var al ultimului rege Faisal al ll-lea, ucis in timpul revolutiei din 1958. Sharif Ali, in varsta de 47 de ani traieste de la doi ani la Londra si a sosit in Irak, la bordul avionului sau. El spera sa convinga politicienii si irakienii de reinstaurarea monarhiei constitutionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO