Politică externă

Rudele premierului irakien, rapite la Bagdad

11.11.2004, 00:00 10

Trei membri ai familiei premierului irakian, Iyad Allaui, au fost rapiti ieri din locuinta lor de la Bagdad de persoane inarmate. Varul primar al premierului, sotia si nora acestuia au fost rapiti la doua zile dupa declansarea unei puternice ofensive asupra orasului rebel Fallujah.
La cateva ore de la rapirea rudelor premierului o organizatie islamista necunoscuta a revendicat actiunea. Gruparea Jamaat Ansar al-Jihad a amenintat ca rudele lui Allaui vor fi ucise, daca acesta nu ordona oprirea ofensivei de la Fallujah. Asaltul asupra orasului a inceput luni iar la lupte participa peste 15.000 de soldati americani si irakieni, sprijiniti de importante forte aeriene.
Ieri, armata americana care a ajuns in centrul Fallujah inca de marti seara a anuntat ca detine controlul asupra a 70% din oras. Generalul Thomas Metz, care conduce ofensiva, a apreciat ca luptele vor mai dura cateva zile pentru ca rebelii se apara cu indarjire. Se dau lupte dure pentru fiecare casa si fiecare strada, iar americanii ii imping incet-incet pe insurgenti spre sudul orasului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO